Польські-протестувальники-перекрили-залізницю

Польські протестувальники вчинили блокування залізниці поблизу пункту пропуску “Шегині”

Польські протестувальники вчинили блокування залізниці поблизу пункту пропуску “Шегині” і висипали українське збіжжя з вантажного вагона.

Один із організаторів акції стверджує, що учасники висипання зерна висловлюють свої емоції, і організатори не можуть на них впливати.

Роман Кондрув, співорганізатор протесту польських фермерів, вказує, що ситуація виникла через збільшений потік українського зерна, і навіть влада не може контролювати цей процес.

Протестувальники стверджують, що їхні дії визначають емоції, і вони стали банкрутами через неконтрольований потік товарів з України.

За інформацією Радіо Свобода, протестувальники вранці перекрили залізничну колію та відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією біля “Медика-Шегині”. Акція тривала близько 15 хвилин.

Польські протестувальники планують заблокувати всі прикордонні переходи з Україною, включаючи вузли зв’язку та під’їзні шляхи до залізничних станцій та морських портів.

Мисливці також приєднуються до фермерських протестів.

Це не перший випадок псування українського зерна під час протестів польських фермерів. Раніше, 11 лютого, під час блокування кордону, фермери висипали зерно з українських вантажівок, призначених для Литви.

Міністр сільського господарства Польщі назвав це “актом відчаю” і висловив критику щодо реакції українських посадовців.

Hosting Ukraine