Сирський Авдіївка

Українські війська вийшли з Авдіївки

Українські силові підрозділи вийшли з Авдіївки, Донецької області, з метою уникнення оточення та для збереження життя та здоров’я військовослужбовців. Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський.

“Враховуючи надзвичайну обстановку, що склалася в Авдіївці, і з метою забезпечення безпеки наших військових та збереження їхнього здоров’я, я прийняв рішення вивести наші підрозділи з міста та перейти до оборони на більш вигідних позиціях”, – заявив Сирський.

За його словами, українські військові виконали свій обов’язок і дали вагому відсіч російським військовим частинам, завдали значних втрат у живій силі та техніці ворога.

“Ми прикладаємо всі зусилля для стабілізації ситуації та утримання захоплених позицій. Для нас найважливіше – життя наших військовослужбовців. Авдіївку ми відновимо”, – додав він.

Керівник оперативно-стратегічного угрупування “Таврія” Олександр Тарнавський зазначив, що згідно з отриманим розпорядженням війська вийшли з Авдіївки та зайняли заздалегідь підготовлені оборонні позиції.

“У такій складній ситуації, коли противник наступає, використовуючи чисельну перевагу та постійні обстріли, це єдине правильне рішення”, – підкреслив він.

Відзначивши, що вдалося уникнути оточення і вивести особовий склад, українські військові зараз знаходяться в обороні на визначених позиціях.