Yevropeiskyi Soiuz zaprovadzhuie novi zhorstki normy

Європейський Союз запроваджує нові жорсткі норми

Європейський Союз запроваджує нові жорсткі норми, що можуть вплинути на X (раніше відомий як Twitter), ByteDance – компанію, яка володіє TikTok, та Booking.com

Згідно з повідомленням агентства Reuters, великі технологічні компанії, такі як X (колишній Twitter), ByteDance – власник TikTok, та Booking.com, можуть опинитися серед тих, кого охоплюють нові правила Європейського Союзу в області конкуренції.

Закон ЄС про цифрові ринки (DMA) кваліфікує компанії з понад 45 мільйонами активних користувачів на місяць і з ринковою капіталізацією вище за 75 мільярдів євро (81 мільярд доларів США) як “ключових гравців”, які надають важливі платформні послуги для бізнесу.

З 7 березня ці компанії мають забезпечити сумісність своїх месенджерів з продуктами конкурентів та дати користувачам свободу вибору програм, які будуть попередньо встановлені на їхніх пристроях, серед інших вимог.

Вони не мають права віддавати перевагу своїм послугам у шкоду конкурентам або обмежувати можливість користувачів видаляти програмне забезпечення чи додатки, встановлені заздалегідь.

ByteDance було визначено як “ключового гравця” у липні минулого року, однак TikTok оскаржив це рішення у другій за значенням судовій інстанції Європи.

Booking.com повідомив про свої очікування стати “ключовим гравцем” у поточному році через зростання чисельності своїх користувачів.

Такі компанії як Alphabet (Google), Amazon, Apple, Meta та Microsoft вже були класифіковані як “ключові гравці” у минулому році.

Раніше ми писали що ЄС планує наложити штраф у розмірі близько 500 мільйонів євро на технологічного гіганта Apple