У Литві випустили книгу на випадок військового вторгнення росії

v-litve-vypustili-knigu-4Наприкінці жовтня 2016 року Міністерство оборони Литви представило книгу-керівництво для своїх громадян на випадок військового вторгнення росії. Вона містить 75 сторінок і називається «Підготовка до виживання в надзвичайних ситуаціях і війні».

У книзі є докладні ілюстрації, де зображено російську військову техніку, стрілецьку зброю, міни і боєприпаси. У посібнику так само розповідається, як правильно надавати першу медичну допомогу в польових умовах, як орієнтуватися на місцевості і як вижити в дикій природі. Крім того, громадянам Литви роз’яснюється, як потрібно шпигувати за окупантами.

Книжку поширюють у навчальних закладах і бібліотеках, а також і в неурядових організаціях.

У методичці написано, що якщо раптом буде окупація, то литовці повинні проводити демонстрації і страйки.
«Коли росія почала свою агресію проти України, у нас, у Литві, зрозуміли, що цей наш сусід не доброзичливий», – зазначив глава Міністерства оборони Литви Юозас Олекас.

v-litve-vypustili-knigu-1

Ще в литовській пам’ятці описується технологія гібридної війни: «Українська влада вдається до цього терміна для опису дій росії на українській території. Так, Київ постійно заявляє, що Росія не тільки веде приховані військові операції, а й постійно дезінформує населення Донбасу і жителів інших східних областей про причини конфлікту в Україні, називаючи при цьому уряд, який законно прийшов до влади, хунтою».
«Зберігайте свій розум холодним, не піддавайтеся паніці та зберігайте ясність мислення, – пишуть у методичці. – Стрілянина за вікном – це ще не кінець світу».

Як заявив Юозас Олекас, інформація в книзі надзвичайно важлива через агресію Росії щодо України.
«Як ми бачимо на прикладах Грузії та України, країн, які втратили частину своєї території, ми не повинні виключати таку саму ситуацію в Литві, і ми зобов’язані бути до неї готові», – сказав Олекас.

«Ми заявляємо, що будь-хто, хто перетне кордон Литви, наштовхнеться на сильний опір з боку наших громадян і наших збройних сил», – сказав глава Міністерства оборони Литви Юозас Олекас в інтерв’ю телеканалу CNN.

«Ми заявляємо, що будь-хто, хто перетне кордон Литви, наштовхнеться на сильний опір з боку наших громадян і наших збройних сил», – сказав глава Міністерства оборони Литви Юозас Олекас в інтерв’ю телеканалу CNN.

 

Leave a Reply