Італія забирає у Словаччини систему ППО

Італія забирає у Словаччини систему ППО

Італія відкликає зі Словаччини систему протиповітряної оборони SAMP/T.

Фіцо запитує: Чому з нами поводяться таким чином?

Попереднє керівництво Словаччини передало Україні системи С-300. В обмін Словаччина отримала системи ППО Patriot, які пізніше були вилучені. Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив своє обурення в інтерв’ю для Aktuality щодо того, що Італія вилучає з його держави систему ППО SAMP/T, оскільки вона необхідна в іншому місці.

“Я отримав інформацію від італійського уряду про те, що італійська система ППО, яку нам було надано в оренду на рік, буде забрана з Словаччини, адже вона потрібна в іншому місці”, – зазначив він.

Фіцо згадав, що попередній уряд Словаччини передав Україні функціонуючу систему ППО С-300.

Після цього, за словами прем’єра, “ми якийсь час використовували американські Patriot, але вони також були забрані, а зараз від’їжджають і італійці”.

Фіцо висловив занепокоєння через те, що тепер у Словаччині залишаються без захисту стратегічні об’єкти, включаючи атомні електростанції. “Чому вони так поступають з нами?” – поставив він запитання.

8 квітня 2022 року Словаччина передала Збройним силам України системи протиповітряної/протиракетної оборони С-300. У 2023 році в Словаччині була розгорнута американська система ППО Patriot, яку пізніше замінили на італійську систему ППО SAMP/T.

Hosting Ukraine