ukrainska-vlada-bloutsvannia polshi

Українська влада не виключає можливості обмеження торговлі з Польщею

Українські владні кола розглядають можливість введення обмежень на торгівлю з Польщею як реакцію на постійні блокади кордону. Forbes повідомляє, що цю інформацію отримало від “двох топпосадовців в уряді”, які висловлюють обурення у зв’язку з ситуацією та залишаються анонімними через чутливість питання.

“Ми б хотіли уникнути цього, але зараз ми в найнижчій точці, і якщо ситуація не поліпшиться, то, ймовірно, прийдеться прийняти такі заходи”, – зазначив один з інсайдерів.

Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, 15 лютого натякнув, що Україна розглядає можливі кроки у відповідь, не конкретизуючи деталей.

“Ми підтримуємо конструктив, але готові реагувати в разі необхідності”, – додав він, обіцяючи можливі рішення протягом наступних двох тижнів.

Сьогодні відбулася зустріч Сольського з польським колегою Чеславом Секерським. Сторони обговорювали питання експорту української агропродукції та ситуацію на кордоні. Українська сторона висловила необхідність швидкого врегулювання ситуації враховуючи інтереси обох країн. Переговори планується продовжити наступного тижня.

У четвер прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, у телефонній розмові з главою уряду Польщі, Дональдом Туском, також обговорив ситуацію на кордоні, де польські фермери здійснили блокаду українських вантажівок. Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі, Чеслав Секерський, повідомив, що переговори щодо умов експорту деякої агропродукції з Україною перебувають на завершальній стадії.

Hosting Ukraine