10 ЧУТОК ПРО СУБСИДІЇ

10 чуток про субсидії які вводять в оману

ЧУТКИ І ПРАВДА ПРО СУБСИДІЮ
З початком нового опалювального сезону в Україні посилюється хвиля чуток і домислів з приводу оформлення субсидій. Для чого це робиться ми розбирати не будемо. У цій статті ми постараємося спростувати разом із сайтом teplo.gov.ua 10 найпопулярніших чуток про субсидії.

Чутка 1. Ходять чутки, що субсидію колись доведеться повертати, а після її оформлення не можна буде продати квартиру, будинок чи оформити спадок!?
Правда в тому, що субсидія є безповоротною та безоплатною допомогою від держави, а отримання субсидії не тягне за собою змін власника житла.

Чутка 2. Ходять чутки, що необхідно використовувати газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено субсидію, у повному обсязі, всю норму, інакше субсидію перестануть надавати!?
Це неправда. Якщо люди не використали, за певний період, усю норму енергоносіїв на сім’ю, то кошти, які заощадили, залишаються на рахунках цієї сім’ї та можуть бути використані в будь-який наступний місяць, зокрема і для погашення обов’язкової частини платежу.

Чутка 3. Ходять чутки, що з оформленням субсидії дуже багато клопоту, а насправді вона складе дуже маленьку суму!?
Насправді субсидію оформити просто: потрібно всього лише заповнити Заяву та Декларацію. Все інше оформлення зроблять органи соціального захисту. Так само, подати заявку зараз можна і в електронному вигляді.
Розраховують субсидію на основі середньомісячного сукупного доходу всіх членів сім’ї і в середньому вона становить 1500-2000 гривень.

Чутка 4. Ходять чутки, що субсидії не оформляють і не надають працездатним громадянам без роботи або сім’ям, у складі яких є такі громадяни!?
Правду кажучи, якщо здорові молоді люди працездатного віку ні де не вчаться, не перебувають на військовій службі, ніде не працюють і не декларують жодних доходів, але на якісь кошти живуть, то для розрахунку субсидії під час оформлення їм буде враховано умовний дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб – з 1 Травня 2016 року ця сума становитиме 2900 грн. І субсидія їм теж буде призначена.

Чутка 5. Ходять чутки, що субсидії не призначають, якщо у сім’ї є заборгованості з оплати будь-яких комунальних послуг!?
Якщо сім’я має будь-які заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги, то це ніяк НЕ впливає на оформлення субсидії. І ніхто не буде позбавляти такі сім’ї власності за несплату комунальних тарифів.

Чутка 6. Кажуть, що якщо припуститися помилок під час заповнення Декларацій, то штрафуватимуть або навіть відбиратимуть субсидії!?
Правду кажучи, жодних штрафів за помилки в декларації немає і не буде. Важливіше не приховувати інформацію про свої доходи.

Чутка 7. Ходят слухи, что граждане могут потерять субсидию, если после ее оформления и получения будут покупать валюту !?
По закону субсидия не назначается, если кто-то из членов семьи в течение последнего года перед обращением об оформлении субсидии совершил хотя бы одну покупку товаров, заказал работы и услуги на сумму, которая на дату совершения сделки превышает 50 000 гривен. Покупка иностранной валюты НЕ входит в перечень таких покупок, осуществление которых не дает права на субсидию.

Чутка 8. Ходять чутки, що субсидію не оформляють або позбавляють ті сім’ї, які мають депозити в банках!?
Правду кажучи, депозити в банках НЕ враховуються як доходи домогосподарств і не входять до переліку критеріїв, через які може бути відмовлено в оформленні або наданні субсидії.

Чутка 9. Ходять чутки, що субсидію не оформляють батькам пенсіонерам, якщо в будинку зареєстровані (прописані) повнолітні діти, які на момент оформлення субсидії проживають в іншому місці!?
Згідно із законом рішення комісії про надання субсидії ухвалюється з урахуванням документа, що підтверджує тимчасову відсутність осіб із числа зареєстрованих у будинку або квартирі. За відсутності цього документа рішення ухвалюють на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї в житлі, на яке оформлюють субсидію.

Чутка 10. Ходять чутки, що сім’я не може претендувати на оформлення субсидії, якщо у будь-кого з членів сім’ї у власності є земельний пай!?
Правду кажучи, якщо наявне будь-яке рухоме чи нерухоме майно, зокрема квартири, будинки, автомобілі, трактори, корови, земельні паї, то це жодним чином НЕ впливає на право оформлення та отримання субсидії. При оформленні в розрахунок субсидії враховується дохід, який приносить це майно. Якщо пай чи житло не здають в оренду, то й доходу немає.

Сподіваємося, що наша стаття принесла вам користь і розвіяла всі ваші сумніви.

Hosting Ukraine

Leave a Reply